Hästar på gården

Avkommor på gården:

 

2012 Bentley Boy

2013 Helina Hot Flame

2014 Sir Valiant

2016 Fiorano Fame

 

Länk till Blup

 

 

 

Varia

Sto fd. 2002

 

Varia är gårdens avelsto. När hon visades som treåring i Holland erhöll hon diplom och blev tredje högst bedömda av totalt 270 hästar. Varia nedärver framförallt sitt fina temperament men också hennes gångarter.

 

Varia är ett selektionssto och blev 2015 höjd till avelsbokstav Elit.

 

Fadern OO Seven (e. Rubinstein) har placeringar i internationell svår klass. Modern till OO Seven, Gelbria, tillhör en blodslinje som lämnat efter sig många framgångsrika dressyrhästar. En helsyster till Gelbria är Olympic Barbria, som bland annat blev silvermedaljör vid OS i Atlanta 1996 där hon ingick i det holländska laget. OO Seven är även fader till den godkände hingsten Zuidenwind.

 

Morfadern Zeoliet tävlades i svår dressyr och är även morfar till den godkände hingsten Topaasch och Flambeau som godkändes vid 2015 års bruksprov.

 

Vi köpte Varia 2012 av Ugglarps Gård i Ängelholm. Två av hennes tidigare avkommor har erhållit diplom på treårstestet. Ytterligare en avkomma placerade sig femma på breeders och championatet som fyraåring och har vinster och placeringar i MsvB:4 som sjuåring. Du finner mer information om Varias tidigare avkommor på hennes sida på Blup.se (länk här bredvid).

 

  • Diplom 3-årstest 2015 med 49 p.

Bentley Boy (SWB)

Valack fd. 2012

 

Bentley är en riktig charmör med en otrolig utstrålning! Bentley visades som treåring 2015 och erhöll diplom med 49 p och blev andra högst bedömda dressyrtalang av totalt 23 hästar. Han fick betyget 8 - 8,5 - 8,5 (skritt – trav – galopp) och 9 i typ.

Fadern Bocelli (e. Don Schufro) blev bruksprovssegrare i gångarter 2003. Han har segrar och placeringar i Internationell Grand Prix och Grand Prix Kür och blev även uttagen som reserv i OS i London 2012. Modern till Bocelli, Ballerina (e. Bernstein) blev tvåa på Riksutställningen och segrade i talangjaktsfinalen för 3-åriga hästar. Hon har lämnat efter sig flera framgångsrika hästar utöver Bocelli.

 

Modern Varia kan du läsa om här ovan!

 

  • Klass 1 Fölvisning 2013 med 46 p.
  • 3-årstest med 44,5 p.

Helina Hot Flame (SWB)

Sto fd. 2013

 

Helina är snällheten själv och gör allt man ber henne om. Det är en stor dam men som rör sig väldigt fint under ryttare.

 

Fadern Highcruiser (e. Hohenstein) har placeringar och vinster i medelsvår. Han erhöll poängen 9 – 9 i ridbarhet av testryttarna under hans bruksprov här i Sverige. Under hans 30-dagarsprov i Tyskland erhöll han poängen 9, 25 i ridbarhet av testryttarna och 9 i lynne och nervstyrka och blev bland de högst bedömda dressyrhingstarna. Han har ett möderne som i fem generationer bakåt fått statspremie och alla ston har lämnat godkända hingstar. Modern till Highcruiser, St. Pr. St. Landung, har genomfört bruksprov för ston med betyget 9-8-8-8 (trav – galopp – skritt – ridbarhet). En helbror till St. Pr. St. Landungs är premiehingsten Linguist som har segrar i Intermediaire 1. Mormodern till Highcruiser, St. Pr. St. Brandung, gick brilliantringen på Lous-Wiegels-Schau 1991.

 

Modern Varia kan du läsa om längre upp!

 

Sir Valiant (SWB)

Valack fd. 2014

 

Sir Valiant är en häst med mycket energi men väldigt snäll och okomplicerad.

 

Fadern Shooting Star (e. Sir Donnerhall I) blev bruksprovssegrare totalt och i dressyr vid sitt 70-dagarsprov i Tyskland 2010 med betyget 8 – 9 – 9 (skritt – trav – galopp) och 9 för temperament och 9, 5 för ridbarhet. Modern till Shooting Star, Kira K, har själv tävlat framgångsrikt i svår dressyr och kommer från en väldigt fin stofamilj.

 

Modern Varia kan du läsa om längre upp

Fiorano Fame (SWB)

Hingst fd. 2016

 

Fiorano är en pigg, social och nyfiken kille. Han rör sig med tre lätta fina gångarter och är otroligt lugn och sansad.

 

Fadern Florencio I (e. Florestan) behöver knappast någon presentation. Han har lämnat efter sig många framgångsrika avkommor, i både avel och sport! På sitt bruksprov erhöll han 10 p. för skritt, 8,5 p. för trav, 9,5 p. för galopp, 8 p. för löshoppning, samt 10 p. för ridbarhet. Som 4 åring var han dressyrchampion i Westfahlen och utsågs även till reservsegrare i Bundeschampionat! Som 5 åring vann han allt han startade i och blev segrare vid Unghäst VM i dressyr!

 

Härstamningen är renodlad för dressyr, fadern Florestan I har lämnat topphästar som Fidemark, Fürst Heinrich, Future, Fleurop , samt mängder med högt betalda auktionshästar och GP-dressyrhästar. Florencios morfar, den legendariska Weltmeyer, vann sitt bruksprov och var Bundeschampion som 3 åring, han var flaggskeppet i Hanoveraner aveln som ju utan konkurrens var världledande när det gällde dressyr på hans tid. Weltmeyer har lämnat inte mindre än 86 söner i aveln, 270 statspremieston, samt oräkneliga tävlingshästar varav 34 i svår dressyr 2002. Även i tredje led ligger en välkänd topphingst som satt betydelsefulla spår i internationell dressyr avel nämligen Pik Bube II, han har i kombination med Donnerhall gett värdsstjärnor som Don Schufro, Davignon I och Don Primero och ligger i botten på många fina dressyrhästars stam. På mödernets sto sida ligger en kombination

av ädla, fertila stammar från Hannover med inslag från Westfalen i senare led.

 

Modern Varia kan du läsa om längre upp!

 

Hästar som funnits på gården

Domino

fd. 2009 (såld)

 

e. Daytona

u. Sonette e. Opius

Stephoney

fd. 2011 (såld)

 

e. Hohenstaufen II

u. Sonette e. Opius

Sonette

fd. 1998 - 2013

 

e. Opius

u. Camina e. Martini

Komet

fd. 1994 - 2016

 

e. Weltloewe

u. Engherbe e. Herbststurm

Bouncing Kid (Ville)

fd. 1999 - 2011

 

e. Ernford Jester

u. e.

Flying in the sky

fd. 2001 (såld)

 

e. Kulltorps Yrrol

u.e. Torrboldt

STALL DJUVARP, DJUVARP VILDMOSSEN 6, 56196 LEKERYD, SVERIGE