Om oss

 

 

Varmt välkommen till Stall Djuvarp

 

Stall Djuvarp är en hästgård som drivs av Kenneth och Maria Rolfsson. På gården har det sedan 2008 bedrivits avel och uppfödning av dressyrhästar i en mindre men kvalitativ skala. Matilda Rolfsson är också delaktig i verksamheten men ansvarar framförallt för utbildningen av unghästarna.

 

Vårt avelsmål är en sund dressyrhäst med ett trevligt temperament, hög ridbarhet och goda grundgångarter. Vi vill bedriva ett seriöst avelsarbete av den svenska varmblodiga hästen. Vi gör detta genom att ha ett bra möderne och ett avelsto som håller hög standard. Vid val av hingst lägger vi stort fokus på dess mentalitet, ridbarhet, hållbarhet samt hingstens egna prestationer. Vi ser gärna att även hingsten har ett starkt möderne!

 

För att uppnå sunda hästar med ett trevligt temperament arbetar vi med dem från att de är föl och låter dem växa upp i en miljö där de kan utvecklas som individer med daglig hantering. De har tillgång till stora kuperade hagar, förstklassigt grovfoder och god stallmiljö. Hästarnas välbefinnande och hälsa kommer alltid i första hand.

 

Stall Djuvarp har funnits i familjens ägor sedan 2007 och ligger vackert beläget i ett småländskt landskap. Gården finner du mellan Lekeryd och Svarttorp, drygt en och en halv mil utanför Jönköping. Det finns en mängd stora kuperade hagar som är perfekt för unghästar att växa upp i. På gården finns förutom hästar, även fårboskap och i en liten omfattning även inackorderingsstall.

Kontaktuppgifter

 

 

Kenneth & Maria Rolfsson

Djuvarp Vildmossen 6

56196 LEKERYD

 

 

Kenneth Rolfsson

070-6320368

rolfsson.k@telia.com

 

Maria Rolfsson

070-2698098

maria@rolfssons.se

 

 

Matilda Rolfsson

073-5152775

matilda@rolfssons.se

 

 

 

STALL DJUVARP, DJUVARP VILDMOSSEN 6, 56196 LEKERYD, SVERIGE